Blogg

10% rabatt på höstens populära namnworkshops

Höstens kickoff är helig inom business – det perfekta sättet att samla trupperna och se över framtida utmaningar. Varför inte inkludera en rolig namnworkshop i årets konferens? Under en effektiv timme pejlar vi av era unika behov, kastar ljus på namnfrågor där ni behöver mer klarhet och testar lite kreativt namnskapande. Boka..

Vad kostar ett namn?

Många företag som hör av sig till Eqvarium är nyfikna på hur mycket ett namn kostar. Vi förstår att frågan kommer upp, då namnskapande kan tyckas abstrakt och svårt att värdera för den oinsatte. Men egentligen ser vi ingen skillnad gentemot andra branscher – unika behov och önskemål styr priset. Hur pass stort projektet är, antal länder där namnet ska fungera, hur många..

Namn under lupp: Stålhästen

När Jon Bon Jovi sjöng ”I’m a cowboy, on a steel horse I ride, I’m wanted dead or alive”, syftade han förmodligen inte på en cykel från svenska Stålhästen. Slanguttrycket steel horse är ju nära förknippat med bikergäng och outlaw-kultur, medan Stålhästens målgrupp är betydligt snällare. Tillverkaren hämtar sin inspiration från ”mormors eller farfars gamla cykel” och med eller utan Bon Jovis hjälp tycks businessen rulla på galant.

Namn under lupp: 4 Lärdomar från lägerelden

Enligt en gammal amerikansk myt hade en indianhövding med många söner proklamerat orden ”she is a boy again” när ytterligare en son såg dagens ljus, varför barnet fick namnet Sheboygan. När familjen Schwandt från Michigan nyligen fick sin fjortonde(!) son i ordningen, gick de på hövdingens linje. Det fick sociala medier att explodera och åsikterna om det udda..

Säkra namnen med en strategisk plattform

Idag är möjligheterna att expandera och hitta nya affärsområden större än någonsin tidigare. Men som alltid i business handlar det om frihet under ansvar. En produktfamilj kan lätt börja spreta åt olika håll och namn kan börja kannibalisera på varandra. Oavsett storlek på företaget, är det viktigt att ni har en tydlig bild av era namnutmaningar…

Så vet du att du valt rätt namn

Patent- och registreringsverket gav Eqvarium i uppdrag att presentera alternativa namn till en av deras senaste tjänster. Tjänsten är en webbplats för laglig streaming, streamalagligt.se.
Processen var både kreativ, lärorik och lyckad. Vi fick fram en lista med spännande namn, vissa listiga, andra av mer informativ och kunskapsspridande karaktär. Nu är webbplatsen lanserad och PRV..

Den magiska gränsen är nådd – hurra för Eqvarium!

Eqvarium firar tioårsjubileum i år och vi vill passa på att tacka alla kunder som hängt med oss på resan så här långt. Ingen process har varit den andra lik och vi tror att ni haft lika kul som vi. Att fatta ett beslut är aldrig enkelt, men när ni sitter där och svettas över de sista kvarvarande alternativen som klarat alla filter, ser vi det som ett tecken på att vi levererat..

Välkommen Veoneer!

Eqvarium fick i uppdrag av Autoliv, världens största leverantör av bilsäkerhet, att hitta ett spin off-namn för deras nya elektronikföretag. Namnet behövde spegla det bolagets fokus på autonom körning och framtida systemleveranser. Eqvarium tittade djupt i spåkulan och tog fram en lång lista med futuristiska förslag redo att skriva historia, en supersmart techpryl i taget.

Namn under lupp: Smakar det yäck?

Vi lär oss tidigt att inte leka med maten. Kanske behöver vissa restaurangägare lära sig att inte leka med namnen? Även om det är avsiktligt, finns det en fara med att välja ett namn som låter som raka motsatsen till välsmakande. Vi inser så klart att ”Yuc!” syftar på det traditionella yucatanska köket och inte på mat som smakar spya, och mexrestaurangen i centrala Stockholm har fått fina omdömen.

Konsten att välja ett namn i tiden

Mossiga namn finns det gott om. I vissa inte så rumsrena branscher (läs porrindustrin) är sunkiga namn mer eller mindre standard. Allt har sin plats. Men när stora föreningar, organisationer och företag vägrar uppdatera sina varumärken i linje med tiden, kan det skapa problem.
Brommapojkarna, Europas..

Arkiv

Följ oss på sociala media