Blogg

Namnspaning: Låt inte vampyrerna suga blodet ur din business

Amatörer lånar, genier stjäl, som det brukar heta. Men är du en komplett knock-off får du nog räkna med att bli stämd på allt du äger …
Det är exakt vad som hände när den framgångsrika programledaren Elvira på 1990-talet stämdes av sin största förebild, den mindre framgångsrika vampen Vampira, som var 1950-talets första kvinnliga ”horror host”.

Vadå tarmsköljning på mandarin?

Better safe than sorry är namngivningens gyllene regel
Många beskriver sitt företag som sin ”baby”. Det är en förvisso sliten, men ack så talande metafor. Det handlar om något du värdesätter och vårdar utöver det vanliga, något som kräver all din uppmärksamhet och tid. Och även om du inte själv har en riktig baby, har du säkert upplevt hur svårt det är för föräldrar att hitta ett namn värdigt deras lilla skatt. För vissa blir processen en ren mardröm och det kan ta år innan ungen har ett namn.

Eqvarium introducerar Name of the Week: Heartment

Varje vecka kommer vi att posta ett nytt namn som vi finner intressant ur ett professionellt perspektiv.
Ett snabbt och roligt sätt för oss att berätta vad vi gör, men även en källa till inspiration för dig.
Vi ser det lite som ett uppslagsverk för namn – därav layouten.

Diskutera gärna namnen med oss i kommentarsfälten!

4 måsten för att göra ditt varumärkesnamn ikoniskt

4 x Framgång – När ditt varumärke blir en symbol tjänar du pengar i sömnen. Och allt det symboliserar – lyx, effektivitet, nytänkande eller tradition – ryms i ditt varumärkesnamn. Är det verkligen ok att välja ett som bara känns ok?

För att hedra din vision med ett varumärkesnamn som lyser lika starkt, behöver du ha stenkoll på följande 4 saker:
Långsiktighet – Innan du påbörjar den kreativa processen kan du behöva göra..

Namnspaning: Galet. Men galet är bra.

Filmindustrin är brutal. Många produktioner slutförs aldrig och få av de som ser dagens ljus sticker ut tillräckligt för att bli en snackis. De utvalda få har ofta en viktig sak gemensamt: detaljrikedom. I Dan Gilroys nya komediskräckis ”Velvet Buzzsaw”, där giriga konsthandlare mördas av tavlor över vilka det vilar en förbannelse, är karaktärsnamnen lite av ett konstverk i sig. Filmen är kanon, men namnen är ännu bättre. Eller vad tycks om Morf Vandelwalt och Rhodora Haze?

Rätt namn är en nyckel till världen

Resejätten Marriott International har avslöjat namnet på “the world’s richest travel rewards program”, som kombinerar de tre kundförmånsprogrammen Marriott Rewards, The Ritz-Carlton Rewards och Starwood Preferred Guest. Ett initiativ som garanterat kommer att leda till ökad konsistens och effektivitet. Rebrandingen inkluderar även företagets kreditkort som kommer med en ansenlig välkomstbonus. Av 600(!) namnkandidater stod Marriott Bonvoy som den solklara vinnaren..

Kan du summera ditt varumärke med ett ord?

Så klart du kan. Och det ordet borde vara byggstenen för ditt varumärkesnamn. För att namnet ska kunna stödja din business måste det vara en naturlig del av varumärket redan från start. Detta är en universell sanning, oavsett storleken på ditt företag.
Gör du det vanliga misstaget att behandla varumärkes- och produktnamn som en sista minuten-fråga, blir effekten ofta den motsatta..

Storyn bakom namnet: The Unclouders

Vad gör en unclouder? Att unclouda information är viktigt i allt vi gör. Jag arbetar som moderator och med investerarrelationer. Ibland sysslar jag även med journalistik och det är där jag har min egentliga bakgrund. Det kanske låter uppenbart, men mitt företag The Unclouders arbetar för att skapa klarhet i frågor som rör investeringar och annan viktig information. Vår ambition är att trolla bort molnen och visa upp skönheten bakom – eller ibland odjuret..

Fy för allt med fy – sluta härmas!

Sedan bröderna Martin och Markus Villig startade Taxify 2013 har företaget rullat stadigt framåt. Idag finns tjänsten i 25 länder världen över och beskrivs som Ubers största utmanare i Europa. Den bedriften kan så klart ingen ta ifrån dem. Men namnet är, enligt bokens alla regler, snarare en trafikolycka.
Spotifys framgångar skapade en trend bland heta startups som spred sig med pestens fart. Resultatet?

Årets namn

Ännu ett spännande år med Eqvarium har nått sitt slut. Trots att vi skapat tusentals namn under de senaste tolv månaderna, har endast en handfull nått hela vägen fram. Det är så den naturliga namnprocessen ser ut – för att kunna få fram det mest lämpade namnet för ditt företag eller din produkt, måste du först utsätta det för hård konkurrens. Här är tre starka varumärkesnamn från 2018 som fått mycket uppmärksamhet och som förtjänar att lyftas fram lite extra:
Azelio –
Många företag har listat ut att solenergi är framtiden. Men väldigt få har en produkt med potential att göra verklig skillnad. Det har Azelio. Och nu har de även ett namn som matchar produkten…

Arkiv

Follow on Social Media