Blogg

Miraya ser allting glasklart

Miraya ser allting glasklart

Komplexa händelser är en del av vardagen för viktiga samhällsfunktioner som försvarsmakten, blåljusmyndigheter och trafikaktörer. För att få rätt bild av vad som händer krävs en korrekt analys baserad på flera olika datakällor – något Kriisa är exceptionellt bra på att ta fram. Så pass bra att de nu vuxit ur sitt företagsnamn och anlitat Eqvarium för att hitta ett nytt. Kan du berätta lite om era tjänster/produkter samt vilka målgrupper ni arbetar mot idag?

Hur helar man ett varumärke som blöder? Själsstudion har svaret.

Hur helar man ett varumärke som blöder? Själsstudion har svaret.

När det oförutsedda inträffar är anpassning nyckeln till överlevnad. För att rädda sin business har många företag tvingats komma upp med nya, innovativa lösningar. Vi gillar hur den brittiska meditationsstudion Re:Mind har adapterat sina fysiska kurser till onlinevärlden och kompletterat med en webbshop. När saker och ting börjar återgå till det normala, kommer företag som detta ha etablerat en helt ny plattform för att nå ut till målgruppen. Mest av allt gillar vi dock deras enkla men smarta varumärkesnamn..

KUKEN i köket?

KUKEN i köket?

KUKEN i köket? Nu kanske inte det är någon överhängande risk att det här företaget som säljer köks- och badrumsinredningar kommer att öppna en butik i Sverige. Men om de skulle fundera i de banorna behöver det nog inte ens tilläggas att ett annat namn är att rekommendera. Bjud dig själv på ett gapskratt och surfa in på KUKEN’s hemsida…

Kostnaden för ett olyckligt varumärkesnamn

Kostnaden för ett olyckligt varumärkesnamn

Om ditt varumärkesnamn visar sig betyda något lustigt eller olämpligt på ett annat språk, behöver det inte betyda slutet. Folk ser vanligtvis humorn i de här sakerna och ingen tror att det handlar om en medveten översättning. Men många studier visar samtidigt att olyckliga varumärkesnamn har påverkan på försäljningen och vissa betydelser och associationer kan vara extra svåra att bortse ifrån. Att rebranda företag, produkter eller tjänster kan bli dyrt. Enligt experter brukar prislappen landa på mellan 50 000 dollar och flera miljoner..

Du behöver inte vänta längre, let’s do it!

Du behöver inte vänta längre, let’s do it!

Ibland får bara tanken på hur lång tid vi tror att ett projekt kommer ta oss att inte starta över huvud taget. Men faktum är att tiden går oavsett om vi sätter igång eller inte. Så det är ingen idé att vänta! Slå mig en signal så kör vi igång för att hitta ditt bästa namn direkt! Om du till exempel hade startat ett namnutvecklingsprojekt i mitten av april så skulle vi ha varit nära mål nu. Sex, sju veckor in i projektet skulle vi redan ha rört oss genom briefen till det kreativa arbetet, genom urval, kontroller och beslut. Och bara för att sätta saker i…

Låt oss namnge din framtid – vad du än gör av den

Låt oss namnge din framtid – vad du än gör av den

”Vad du än bestämmer dig för att göra, har vi verktygen för att skapa rätt varumärkesnamn”. Vi befinner oss i en märklig tid. Vissa tvingas lämna jobbet, andra får inte lämna hemmet. Ett fåtal av oss har riktig otur. Men även om situationen inte är helt lätt, ser vi på Eqvarium också något positivt – möjligheten att fundera, backa bandet och göra en nystart i livet. Kommer du ens ihåg när du hade så här mycket tid över förut? Det gör inte vi.

Neutralt är det nya svarta – det heter er framtida bebis

Neutralt är det nya svarta – det heter er framtida bebis

Vad gör folk när planeten sätts i karantän? Barn, så klart. Färska rapporter menar att coronaviruset kommer medföra en babyboom utöver det vanliga, vilket för oss in på det viktigaste vi vet: namn. The Social Security Administration (SSA) för statistik över personnamn hela vägen tillbaka till 1800-talet. Problemet – om man så vill – med organisationen är att de delar upp statistiken i pojk..

Eqvarium snackar namn i Civilekonomen

Eqvarium snackar namn i Civilekonomen

Vill du veta hur ett namn faktiskt blir till? I en färsk intervju i Civilekonomen berättar Eqvariums VD Katarina Nilsson om processen med Akavia – ett helt nytt fackförbund sprunget ur två redan etablerade. I artikeln bjuder Katarina på en lång rad användbara tips som både små och stora företag kan ha nytta av.

Full fart framåt, fast du sitter still

Full fart framåt, fast du sitter still

”Modern teknologi möjliggör professionella namnprocesser utan risk för smittspridning.” För bara en månad sedan skrev vi om hur Coronaviruset kidnappat ett välkänt ölmärke. Nu tycks det istället ha skakat om hela näringslivet, då mängder av små och stora företag kämpar för sin överlevnad. Det tycks inte finnas någon enkel lösning på detta komplexa problem och tiden får utvisa hur stor skadan blir, både vad gäller oss individer och våra arbetsplatser..

Fel namn kan ge bitter eftersmak

Fel namn kan ge bitter eftersmak

Det brukar heta att all PR är bra PR. Det är dock tveksamt om chokladtillverkaren Isis eller anrika Lacoste – Anders Behring Breiviks absoluta favoritmärke – resonerade så. Att varumärket ”kidnappas” och börjar förknippas med mindre smickrande saker, exempelvis galna massmördare, är alla företags skräck. Oftast handlar det bara om en olycklig slump, men det gör ju knappast saken mindre obekväm för de drabbade..

Arkiv

Follow on Social Media